keskiviikko 28. elokuuta 2013

SVY-rinkiin liittyminen

Olen koko päivän malttamattomana käynyt kurkistelemassa sähköpostiini, josko sinne olisi jo ilmestynyt postia SVY-ringin emolta.  Ja kenellä nyt sattui lyömään tyhjää tuon lauseen loppupäässä, niin puhun tässä nyt tuosta "Salaisesta virkkausystävä ringistä 2013", jonka on tarkoitus pyörähtää käyntiin tällä viikolla (itse asiassa juurikin tänä päivänä pitäisi selvitä oman salaisen ystävän tiedot!).

Itse en ollut tälläisestä jännittävästä touhusta aiemmin kuullutkaan ja olenkin siis nyt mukana ensimmäistä kertaa. Jos käsitin oikein, niin tälläisiä swappeja on kuitenkin erimuodoissaan pyörinyt netissä jo vuosien ajan, olen siis vain tyypilliseen tapaani onnistunut taas missaamaan kaiken ympärilläni tapahtuvan kivan! :) 

Ai niin, osana ringin sääntöjä on esitellä saamiensa pakettien sisällöt oman bloginsa sivuilla, joten tästä eteenpäin täällä tulee kuukausittain näkymään myös näitä SVY-aiheisia päivityksiä myös.

maanantai 26. elokuuta 2013

Koti

Pieniä kuvan palasia kodista, jossa asun.. :)





























lauantai 24. elokuuta 2013

Kallohuivi edistyy..


Kallohuivikin on edistynyt jonkin verran, mutta mutta.. Huomasinpa tokalla kallokierroksella, että olen lukenut ohjetta hieman väärin yhdessä kohtaa. Kyseessä ei mielestäni ole mikään hirmu suuri kömmähdys kuitenkaan ja uskaltaisin melkein väittää, että ko. ohjeeseen täysin perehtymätön henkilö ei tajuaisi ollenkaan jonkin olevan pielessä. Omaan silmäänhän se nyt tietenkin koko ajan hyppii kun tietää sen kohdan minkä kuuluisi olla toisin, tai siis tässä minun huivissa voi puhua jo kohdista, sillä päätin sitten loppujen lopuksi antaa tapahtuneen vahingon kiertää.. Eli päätin toistaa sen alkupään virheen sitten joka kerta kun ohjeessa siihen kohti tullaan -toivoen näin sen luovan yhtenäisen virheilluusion (hah! ainahan sitä toivoa saa..)

Voin tässä ihan hyvin paljastaakin, että mikä tässä nyt on SE joka menee väärin, niin on siis noissa pylväsryhmissä. Niiden lukumäärä toki vaihtelee, mutta ei missään vaiheessa pitäisi jäädä alle kahden. Kuten kuvastakin huomaa, niin kyllähän siellä tuo yksi yksinäinen pylväsryhmä kummittelee.. (Eiiiii kai se oo niin paha?) Mutta! Oon kuitenkin koittanut olla itselleni armollinen, sillä en oo virkkaamalla juurikaan tehny mitään aiemmin ja virheethän ne on niitä, joista parhaiten oppii. Tietääpähän sit ens kerralla tehdä oikein, sillä tämä on ollu alusta alkaen aivan hurjan kiva malli väkrätä ja oon miettinyt, että haluaisin toteuttaa tämän ehdottomasti myö muusta langasta kuin 7 veljeksestä. Kaiken lisäksi tämä huivi tulee valmiina päätymään kaulaan sykkyrälle, joten pienimmät yksityiskohdat tulevat joka tapauksessa jäämään enemmän tai vähemmän pimentoon. Ootan kyllä ihan intopiukkana, että milloin tämän saan valmiiksi ja käyttöön, sillä lämpimälle huiville on todellakin tarvetta :) Ja lisäänpä tähän myöskin nyt sen aivan mainion ohjeen, jonka joku ihana ihminen on tälle huiville tehnyt kuvineen ja kaikkineen. En ois varmaan päässy muuten ollenkaan vauhtiin!

Tähän lopuksi on pakko laittaa vielä pari kuvaa, jotka räpsin mieheni järkkärillä tänään. Eli nämä kaverit ovat kodissani asustelevat kissat (niitä on kaiken kaikkiaan 3, mutta yksi ei suostunut kameran eteen) jotka tottelevat nimiä Surkki ja Vermutti :)

                                     Surkki kissa suuren saaliin äärellä :)

                                                           Vermutti


keskiviikko 21. elokuuta 2013

Totorot

                    Lanka: Nallea ja 7 veljestä
                    Puikot: 3,5mm
                    Ohje: täältä

Kun lapasia olen tässä nyt neulonut, niin laitanpa tänne kuvan myös näistäkin iki-ihanista Totoro -lapasista, jotka olivat ensimmäinen lapaskokeiluni ja samalla myös eka kirjoneulekokeiluni. Näiden tekemisestä on jo ehtinyt vierähtää tovi aikaa, sillä ne sijoittuvat syksyyn 2011 (jolloin itse asiassa ostin ensimmäiset omat neulontapuikkoni sitten ala-asteen ja lähdin päättäväisesti kokeilemaan sukkaparin neulomista!). Kehittymistä on tietenkin tapahtunut, mutta näillä on ennen kaikkea aivan erityinen tunnearvo minulle vaikka eivät ihan täydelliset olekaan :) Toteutin näissä silloin myös tuon kämmenpuolen hieman yksinkertaisemmalla tavalla, sillä alkuperäisen ohjeen kuviot (peukalosta lähtien) eivät olisi ehkä silloin minulta vielä luonnistuneet. Totoro on tullut nähtyä myös elokuvana useampaan otteeseen ja onhan se aivan mahtava.


tiistai 20. elokuuta 2013

Cupcake lapaset

kirjoneule cupcake lapaset
                   Lanka: 7 veljestä ja Nallea
                   Puikot: 3,5mm                                                 

No niin, eli saanpas viimeinkin päiviteltyä tänne juuri luomaani blogiin tuoreempiakin tekemiäni töitä *jee*. Elikkäs nämä muffiniaiheiset kirjoneulelapaset ovat paraillaan puikoilla (tai siis toinen jo valmiina niinkuin kuvastakin näkyy). Minulla on viime päivinä ollut jokin ihme nälkä kirjoneuleiden tekemiseen, ehkä se on jotenkin jäänyt päälle kun onnistuin tuhoamaan jo suurimman osan kaapin nurkissa pyörineistä jämälangoista viime viikolla valmistuneisiin kirjoneulesukkiin.

Tämä herkullinen kirjoneule puolestaan löytyi Ravelryn sivuilta ikään kuin puolivahingossa, sillä olin aluksi etsimässä ohjetta eräisiin bambi-aiheisiin lapasiin (kyllä, näinkin kauas voi sitten loppujen lopuksi eksyä siitä, mitä on alun perin lähtenyt hakemaan!) Minulla on toisaalta ollut jo useamman päivän ajan myös hillitön makeannälkä, joten ehkä tässä oli alitajunnallakin sormensa pelissä.. ;)


Olga sukkia

                                                   
Lanka: Nallea
Puikot: 3,5mm
Kantapää: vahvistettu, perus
                                                

Olga-sukkia on tähän mennessä tullut neulottua jokunen pari, joista eniten mieleeni on ollut nämä hieman sovelletut, pinkit Olgat (no niin, taas jäin kiinni pinkkeydestä! vaikka nämä taitavatkin olla enemmän vaaleanpunaiseen taittuvat..) Siis aiemmin kun tuolla ohimennen tulin maininneeksi, että jotenkin kummasti tulee aina haalittua pinkkiä lankaa..hm! 

Joka tapauksessa, aiemmin neulomistani Olgista poiketen jatkoin varren kuviota näissä ihan alas asti, jolloin myös alkuperäisessä mallissa oleva nilkan kohdille sijoittuva resori jää näin ollen pois. Tähän kyseiseen sovellukseen tulee törmänneeksi aika äkkiä, jos vähääkään paneutuu pidemmäksi aikaa etsimään tietoa tästä mallista. Se tuntuukin olevan aika lailla makuasia, miten ihmiset tykkäävät näitä neuloa. Myös niinkin pienet asiat kuin langankierrot vaikuttavat lopputulokseen merkittävästi (mikäli ne neuloo siis kiertäen eli takareunasta, ei lisäyskohtaan tule reikää!) Yksivärisestä langasta neulottaessa sukista jää uupumaan myös ehkä se kaikkein olgamaisin piirre, eli nuo kuvion lisäykset ym. jotka aiheuttavat hauskaa aaltoilua. Laitan tähän vielä kuvan neulomistani raidallisista versioista että resorillisista. Näissä jälkimmäisissä on kantapää muuten toteutettu tiimalasina.

                       
Lanka: 7 veljestä
Puikot: 3,5mm
Kantapää: tiimalasi
        
                        
Lanka: 7 veljestä
Puikot: 3,5mm
Kantapää: tiimalasi



Ja ohjehan näihin löytyy mm. täältä.



Karisma lapaset

                        Lanka: 7 veljestä
                        Puikot: 4mm

Näiden Karisma -lapasten ohjeen löysin myöskin Ullaneuleen sivuilta ja kokeiluunhan ne päätyi, sillä olin pitkään halunnut harjoitella lisää palmikkoneuleen tekoa, mutta mieleistä palmikkoa ei ollut vaan löytynyt. Nähdessäni nämä en jäänyt hetkeksikään enää empimään, vaan kirjoittelin ohjeen ylös siltä seisomalta (vähän hidasta kyllä, mutta koska meillä ei ole enää missään huoneen nurkassa lojumassa toimivaa printteriä eikä tietokoneen ruutuakaan jaksa neuloessa koko aikaa tuijottaa, niin ainoaksi vaihtoehdoksi jää silloin kynän ja paperin kaivaminen esille -mikä ei sinänsä haittaa yhtään, omaa käsialaansa voisi harjoittaa useamminkin).

Tämä suunnittelijan luoma palmikko oli jotenkin mukavalla tavalla pohjoismainen (ainakin minulle tuli vahvasti mieleen viikinkien/kelttien käyttämät punokset) ja koska lapaset oli tarkoitus neuloa miespuoliselle henkilölle, ajattelin tämän valinnan osuvan nappiin. Langaksi valitsin 7 veljeksen teräksen harmaan sävyn, joka oli tarpeeksi tumma mutta ei kuitenkaan liikaa -väriäkin tärkeämpi asia oli tässä mielestäni ottaa huomioon kuvion erottuminen taustasta. Sen takia hylkäsin raidalliset langat jo heti alkuunsa. Muuten toteutin lapaset hyvin pitkälle ohjeen mukaan. Alkuperäisessä ohjeessa kämmenpuoli oli neulottu nurin, jota itse hieman vierastin, joten vaihdoin sen sileäksi neuleeksi.

Lapasten saaja oli oiken tyytyväinen lopputulokseen ja ne olivat herättäneet uteliaita katseita ja kysymyksiä myös henkilön työpaikalla. Ja nimen omaan miesten keskuudessa vielä, mikä on jo aika hyvä saavutus ;)

Ohje lapasiin löytyy täältä.

maanantai 19. elokuuta 2013

Todelliset väripommit

                                                           
                    Lanka: Jawoll Magic Degrade
                    Puikot: 2,5mm 
                    Kantapää: vahvistettu, perus

Koska tämäkin työ on ns. menneen talven lumia, en aio jaaritella tästä sen erikoisemmin :)         

(Mutta jotain nyt kumminkin.) 
 
Minulle on suorastaan harvinaista, jos satun eksymään ihan kunnon lankakauppaan, sillä se olisi vain itsensä kiusaamista. Mutta viime joulukuunpa tienoilla tälläinenkin ihme tapahtui ja olihan se aika huippua -olisin todellakin voinut jäädä vaan loputtomasti seilaamaan sinne hyllyjen väliin ja ihmettelemään sitä lankojen määrää. Kaikista mukavinta oli kun sai vielä niin hyvää palvelua siihen päälle. Päädyin sitten tosiaan pienen arpomisen jälkeen tuohon Jawoll Magic Degradeen. Lankakaupan myyjä suositteli neulomaan sukat ihan vaan sileänä neuleena, jotta langan väritys pääsee oikeuksiinsa ja siinä hän kyllä oli vallan oikeassa. Nämä sukat voisivat melkein koskea väriensä puolesta silmiin, mutta minusta tuo lanka oli jotain niin ihanaa -kerrankin kun sai käsiinsä jotain vähän erilaisempaa (Ja minä jos kuka rakastan värejä!).


 

Tuo lankakerä tarttui siis mukaan Joensuun Käsityövakasta, joka on käsityötarvikkeiden erikoisliike kauppakeskus Metropolissa. Samalla tuli hankittua nuo KnitPron 2,5mm sukkapuikot, jotka ovat edelleen kovassa käytössä ja niistä on muotoutunut ajan kanssa lempipuikkoni. Niissä uutta minulle materiaalin lisäksi oli myös puikkojen pituus, ovat siis huomattavasti lyhyemmät.


Junasukkia

                                                    
Lanka:Nallea ja Drops Delightia
Puikot: 2,5mm
Kantapää: perus, ei vahvistettu


Alkukeväästä pääsin minäkin neulomaan parit junasukat veljen vauvalle ja niinkuin monessa muussakin yhteydessä on näiden sukkien kohdalla moni kehunut sitä, kuinka hyvin ne pysyvät vauvan jaloissa, niin samaa sain kuulla veljenikin suusta, että nämä töppöset ei todellakaan rullaannu. Se jos mikä lämmitti tädin mieltä :) Sen lisäksi näiden sukkien mukana kulkee niin mainio tarina, joka on aika hauska lisä kertoa siinä sukkien luovutuksen yhteydessä.


Sukkien ohje ja tarina löytyy muun muassa täältä.

Aurora Borealis -lapaset

                                                        
Lanka: 7 veljestä ja Novitan Puroa
Puikot: 4mm

Kirjoneule on tässä lapasmallissa ehkä parhaimmillaan sillä pitkistä langanjuoksuista ei tarvitse murehtia ollenkaan. Lapasten nimi muotoutui hetken mielijohteesta, sillä tuosta värityksestä tulee hieman mieleen revontulet -noh, ainakin utuisesti :) En tiedä millä nimellä näiden lapasten ohje virallisesti kulkee, mutta ainakin Käsityön pikkujätiläinen -kirjasta löytyy perinteiset raitalapaset Uudeltamaalta, joiden ohje on melkeen yks yhteen sama näiden kanssa. Näissähän vaan vuorotellaan 2:lla langalla vuorotellen, ei sen kummempaa. Kimmokkeen näiden tekemiselle sain Facebookin neulontayhteisöstä, jossa kevään mittaan tämä ko. malli oli esillä aika näkyvästi. Ja aika monen monta muutakin mainiota ideaa on tullu haalittua juurikin samaisesta yhteisöstä, mutta tartteis melkeenpä lisäparin käsiä jos meinais kaikki ehtiä toteuttamaan..


Keltaiset piirakat

neulotut piirakkasukat
                                                      
Lanka: 7 veljestä
Puikot: 3,5mm
Kantapää: vahvistettu, perus

Ensimmäiset neulomani piirakkasukat ja lankana yllättäen 7 veikkaa, jota aika useasti näistä minun neulontatöistä löytää. Ehkä pitäisi joskus kiertää muunkinlaisia lankahyllyjä kuin mitä näissä perusmarketeissa on tarjolla. Itse asiassa kävin viime syksynä poikkeuksellisesti ihan oikeassa lankakaupassa (!), mutta kerron siitä myöhemmin lisää ;) Yleensä tosiaan lankahankintani tuppaavat jäämään ihan rahallisista syistä näihin peruslankoihin, sillä työttömänä joutuu aika lailla pihistelemään kaikesta. Mutta onneksi näistäkin 7V ja Nalle langoista ym (mitä näitä nyt onkaan) löytyy ihan mukavia värivaihtoehtoja. Niin kuin näidenkin sukkien kohdalla oli lopputulos sinänsä ihan positiivinen yllätys, miten ihan peruskeltaisestakin langasta neulotut sukat voivat olla niin kivan pirteät ja raikkaat. Ja minä en keltaisesta väristä edes suuremmin välitä, noin muutoin.

Ja näihinkin ohje löytyy Novitan sukkalehdestä.

Pinkkiä pitsisukkaa

                                                          
                        Lanka: Nalle
                        Puikot: 2,5mm
                        Kantapää: vahvistettu, perus

Nämäkin pitsisukat tipahtivat puikoilta jo keväällä, mutta latailen tänne tosiaan näitä vähän vanhempiakin töitä nyt samaan syssyyn. En voi kieltää etteikö pinkki sukkalanka olisi yksi niistä houkutuksista, joita ei välillä vaan voi vastustaa -joka on tavallaan vähän kummallistakin, sillä en todellakaan viljele pinkkiä väriä mitenkään yltiöpäisesti pukeutumisessani. Välillä korkeintaan annan luvan piristää pinkillä jonkin asusteen muodossa, kuten esimerkiksi kynsilakassa, korviksissa, pipossa.. tai niin, no vaikkapa niissä sukissa! 

Nämä sukat löysivät kodin kuitenkin tällä kertaa muualta, sillä päädyin postittamaan ne äidilleni. Ihmisellä jolla on ollut lyhyen aikavälin sisään vastoinkäymisiä toinen toisensa perään terveyden kanssa, on varmasti mieluisaa saada jotain lämmöllä ja ajatuksella tehtyä. Ja äidit jos ketkä ansaitsevat vain parasta .








Kettinkipalmikkoa

kettinkipalmikko sukat Dude & Dudette
                                                             
                         Lanka: 7 veljestä
                         Puikot: 3,5mm
                         Kantapää: vahvistettu, perus
                                                                      
Nämä sukat päätyivät mieheni käyttöön ja enpä sinänsä ihmettele, onhan tuo kettinkipalmikko aika ärree.(Kuvassa kuitenkin vilkkavat omat sääreni mallina, miehelläni ei ihan noin siloisia jalkoja sentään ole ;)
Ullaneuleen sivuilta löysin ohjeen näihin, jossa ne kulkevat nimellä "Dude & Dudette". Kyllähän nämä kelpuuttaisin naisena mieluusti myös omaan jalkaani, jostain kumman mielihalusta olisi kiva toteuttaa nämä eritoten pinkkinä! Ja näistähän saisi myös aika hauskan idean vaikkapa kihlajais/häälahjaksi, olisi sopivalla tavalla huumoria mukana. Mitä itse neulomisprossessiin tulee, niin näitä tehdessä ei tarvinnut turhia tuskailla ainakaan tuon palmikon kanssa, joka osottautui suhteellisen mutkattomaksi neuloa.

Ohjeen voi hakea täältä.

sunnuntai 18. elokuuta 2013

Minisukkia

                                                            
                       Lanka: Nallea
                       Puikot: 2,5mm

Väkersinpä sitten tälläisiäkin aikani ratoksi, eli minikokoisia sukkia esimerkiksi koristamaan avaimenperiä :) Näitä oli jotenkin ihan hullun suloista tehdä, kunnon hyväntuulen nostattajia. On jotenkin ihmeellistä, että noinkin minikokoiseen sukkaan on mahdollista sipertää ihan oikea kantapää! Näitä kaiketikin osa neuloo niinkin pienillä välineillä kuin hammastikut (miksipäs ei, sillä silmukkamäärä ei puikoilla päätä huimaa?), mutta itse lähdin kokeilemaan näitä ihan normaaleilla sukkapuikoilla ja hyvinhän nuo niilläkin onnistui.

Ja ohjeen näihin voi kurkata esim. täältä: http://tuomelanmartat.vuodatus.net/lue/2011/09/minisukat

Neulotut pitsiunelmat

                                                          
Lanka: 7 veljestä
Puikot: 3,5mm
Kantapää: vahvistettu, perus

Nämä sukat syntyivät jo alkuvuodesta pahimpien pakkasien ollessa voimissaan ja näihinkin malli on napattu syksyllä 2012 ilmestyneestä Novitan sukkalehdestä (kohta voi alkaa jo luulla että minulla on jonkin sortin addiktio ko. lehteen). Mutta ei vais, lehti on mielestäni vain täynnä toinen toistaan kivempia sukkia. Nämä ovat edelleenkin myös ehkä parhaiten jalkaan istuvat sukat ikinä, sukat suorastaan sujahtavat jalkoihin automaattisesti ja pysyvät hyvin ylhäällä. En ollut näitä sukkia ennen myöskään kokeillut pitsin neulomista ollenkaan, joten tulipa siinä sitten opeteltua myös langankierrot poikineen.

                                              Ja kuvaa vielä valmistuneesta sukkaparista..

Tässä mallissa yksivärinen lanka toimii ehdottomasti parhaiten (neuloin juhannuksena myös raidallisesta langasta, mutta niissä pitsikuvio tavallaan hukkuu sinne värien keskelle). Mietin myös, että tämä malli saattaisi toimia myös hyvin toteutettuna pelkällä ylävarren pitsillä!

                                                             ..Juhannusversiot sukista.