torstai 31. heinäkuuta 2014

Villasukat matalilla, virkatuilla varsilla



 Lanka: 7 veikan jämiä
Puikot: 4mm
Kärkikavennus: leveä nauhakavennus
Kantapää: ristiin vahvistettu

Puikoilta on viime aikoina pudonnut aika kevyitä töitä.
On niin kuuma, että sukkia neuloessa päätyy ikään kuin puolihorroksessa valitsemaan varrettomia ratkaisuja. Sama juttu aloitettujen lapasien kanssa, ne tuntuvat kaikki kutistuvan kämmekkäiksi. Kaikki vähänkään polvia hipovat sukkaprojektit ovat saaneet olla rauhassa sukkakorin pohjalla odottamassa viileämpiä ilmoja.
 
Ihanaa silti, että on kesä!

 Näitä sukkia neuloessa minulla oli ajatuksena tehdä virkatut varret  Suloiset Sukat -kirjasta löytyvällä ohjeella, mutta en sitten lopputiessään jaksanutkaan innostua siitä täysin. Virkkasin sukkien reunoihin lopulta oman mieleni mukaan vain kerroksen kiinteitä silmukoita ja pylväitä, joista niistäkin tuli ihan hauskan näköiset - vähän niinkuin pumpulinen pilvenreuna kesäisellä taivaalla! :)

Kantapäät neuloin ristiin vahvistettuna, johon oon nyt viime aikoina tykästyny aika lailla. Hieman vaihtelua tavalliseen, vahvistettuun kantapäähän.

Se onkin muutes aika helppo opetella, jos haluaa opetella neulomaan jotain uutta. Kantalapun tekeminen aloitetaan ihan normaalisti neulomalla nelos- ja ykköspuikon silmukat samalle puikolle. Sen jälkeen työ käännetään ja nurjanpuolen silmukat neulotaan nurin. Oikealla puolella ensimmäinen silmukka nostetaan neulomatta, toinen silmukka neulotaan, sitten taas neulomatta, neulotaan.. jne. Tätä toistetaan puikon loppuun, jonka jälkeen nurjalla puolella neulotaan taas pelkkää nurjaa.
Mutta! 
Toisella kerralla oikealla puolella kerros neulotaankin niin, että kaikki edellisellä kerralla nostetut silmukat neulotaan ja vastaavasti kaikki neulotut silmukat nostetaan.
 Eli nimensä mukaisesti oikealla puolella vuorotellaan ristiin noiden nostojen kanssa ja tätä siis jatketaan vielä kantakavennustenkin aikana.

Nättiä ja helppoa!

villasukka virkattu varsi


tiistai 22. heinäkuuta 2014

Kesävärihaaste kämmettimet

kesävärihaaste jämälanka kämmettimet
 
Sainpas minäkin sitten aikaiseksi osallistua haasteeseen! :)

Tykästyin tähän Lankahelvetin Hennan ja Pipon ytimestä Sinin järkkäilemään kesähenkiseen haasteeseen, jossa ideana on toteuttaa jokin käsityö (olipa se sitten neuloen, virkaten tai ommellen) seuraavanlaisesti:


Haasteen tekijät nimesivät jokaiselle viikonpäivälle oman värinsä (paitsi sunnuntai, jonka jokainen saa päättää itse), jotka näkyvät tästä seuraavasta kuvasta:
Värien tulisi löytyä valmiista työstä tässä mainitussa järjestyksessä.
Samaa väririmpsua voi toistaa koko työn ajan, mutta sekin riittää, että kyseinen värijärjestys on nähtävillä jossakin kohtaa valmista työtä.

Kesävärihaasteen säännöt löytyvät kokonaisuudessaan täältä. Aikaa osallistua on vielä reilu viikko, sillä haaste napsahtaa kiinni tämän kuun lopussa 31.7.2014.


Itse osallistuin haasteeseen neulomalla kämmekkäät.
Lämpötilat on keikkuneet viimeiset 2 viikkoa hellelukemissa, joten neulepuikot lankoineen ovat saaneet olla aika rauhassa. Kämmekkäät tuntuivat sopivan "vilpoisilta" neulottaviksi, vaikka näidenkin kanssa aikaa tuhraantui useampi päivä. Aurinkoisilla päivillä ei vaan millään malta pysyä sisätiloissa ja varsinkin nyt kun olen löytänyt uuden kivan harrastuksen, frisbeegolfin (!), niin mieli halajaa koko ajan radoille heittelemään kiekkoa.

 Malli on täysin omasta päästä, ihan perusraidoittelua ja jokunen rivi langankierroilla. Sen lisäksi että näihin sai kulutettua taas jokusen jämälankapallon, niin samalla sain valmiiksi myös yhden KyJy-listassani pyörineen työn.

Sunnuntain väriksi valitsin vaaleanpunaisen.
Kokonaisuudessaan näistä tuli aika 80-luku henkiset, tykkään! :)
 
kesävärihaaste jämälanka kämmettimet

kesävärihaaste jämälanka kämmettimet


kesävärihaaste jämälanka kämmettimet

sunnuntai 13. heinäkuuta 2014

Klipsukassi


Ilosaarirokin ensimmäinen päivä takana ja tänään pitäisi jaksaa lähteä vielä rokkaamaan toinenkin päivä. Haikea olo, kohta se on ohi!
Sääkin on ollut kohdillaan koko viikonlopun, lämpömittarin lukemat ovat roikkuneet +30 tuntumassa koko ajan.

Eilen minulla oli mukana tuo viime kesänä tekemäni klipsulaukku :)

 Kaiken kaikkiaan tuohon laukkuun taisi huveta 1200kpl tölkkien klipsuja. Niiden kerääminen olikin se työn hankalin ja vaativin homma - ilman auttavia lisäkäsiä laukku olisi varmaan edelleenkin kasausvaiheessa.

Mitään erillistä ohjetta minulla ei tähän ollut, vaan kasasin laukkua sitä mukaa kun paloja valmistui.

Noiden klipsujen virkkaaminen on aikas koukuttavaa hommaa muuten! Ideoita olisi vaikka mihin, mutta materiaalin kerääminen on niin hidasta, ettei uusia töitä oikein pääse ikinä aloittamaan.
Olisikin kiva kuulla vinkkejä kaikilta muilta klipsuilijoilta (heh!), miten tuota keräysvaihetta voisi vauhdittaa?

perjantai 11. heinäkuuta 2014

Kleinbus -tyynynpäällinen


Vaikka kaikenlaisia kirjojakin on tullut haalittua neulotuista ja virkatuista tyynynpäällisistä kaappien kätköihin, niin toisinaan ne ideat jotka päätyvät nopeimmin puikoille (tai koukulle) löytyvät ihan vaan päämäärättömän googlettelun ansiosta.
 Näin kävi minulle, kun törmäsin jokunen aika sitten tähän Kleinbus -tyynynpäälliseen :) 
Kuva neulotusta harm.sinertävä-valkoisesta VW-pakettiautosta löytyy ihan niinkin omaperäisillä hakusanoilla kuin "knitted volkswagen pillow", mikäli jotain kiinnostaa käydä kurkkailemassa.

Minullahan on aina ollut jokin ihme addiktio näihin Volkswagenin hippipakuihin (puhumattakaan Kuplista!), joita koitan aina parhaani mukaan bongailla liikenteen seasta. Sen tiimoilta on kehkeytynyt aika hupaisa, jo vuosia kestänyt kisailukin minun ja mieheni kesken, jossa aina Kuplan nähdessään pitää huutaa "Kupla!" ja läpsäistä toista kevyesti olkapäähän, jalkaan tms. Ideana siinä on vaan, että kumpi ehtii ensin, niin se saa pisteen. Mitään ei kuitenkaan koskaan kirjata ylös.
Niinkin järkevää siis!

Kuva jonka pohjalta mie tosiaan puuhailin tämän oman puna-valkoisen pakuni oli toteutettu tosiaan kokonaan neulomalla, mutta itse ideoin suurimman osan auton osista virkkaamalla (ikkunalasit, "konepelti", vilkut, valot, "etupuskuri" ja Volkswagen -merkki). Ainoastaan auton punainen pohja on tehty ainaoikein -neuleena. 
Näistä kahdesta eri tekniikasta johtuen työ vaati myös tuskallisen paljon palasten kiinnittämistä neulalla ja langalla.
 Sain taas kerran todeta, etten oo kyllä yhtään ompelun ystävä, ainakaan käsin! Sormet tuntuu heti muuttuvan kasaksi nakkeja, kun pitäisi käsitellä neulan paksuista objektia.

Mutta tuollainen siitä sitten tuli.
Olen kyllä ite ihan hurjan tyytyväinen lopputulokseen. Sisäinen hippini on taas vähäksi aikaa tyydytetty ja sen lisäksi meillä on viimeinkin sohvatyyny, joka sopii meidän punamustaan olohuoneeseen kuin nenä päähän!

Tämän myötä on hyvä lähtee valmistautumaan viikonloppuiseen Ilosaarirokkiin - ehkäpä tulen sielläkin bonganneeksi jokusen Kleinbussin! :) 
Oikein mukavaa ja ihanan kesäistä viikonloppua vaan kaikille!

knitted crocheted beetle pillow neulottu tyynynpäällinen

knitted crocheted beetle pillow neulottu tyynynpäällinen

knitted crocheted beetle pillow neulottu tyynynpäällinen