lauantai 7. maaliskuuta 2015

Kasarisukat


nyöritetyt polvisukat

Lanka: 7 Veikkaa
Puikot: 4½mm (neulottu tasona kahdella puikolla)

No nyt ne on tehtynnä! :)

Tätä sukkamallia olen ihastellut jo pitkän aikaa (itseasiassa viime syksystä asti) ja nyt viimein ekan sukkaparin tehneenä ihan suorastaan harmittaa, etten oo jo aiemmin hyppyyttänyt tätä sukkamallia puikoille.
On nimittäin ihan äärettömän kivat sukat ja itse tekotapahan näissä on vähintäänkin mielenkiintoinen - sukat neulotaan nimittäin kahdella puikolla tasoneuleena, jotka sitten kurotaan virkatuilla ketjusilmukkanyöreillä kiinni. Eikä näihin tule edes kantapäätä!

Siitäkin huolimatta sukat istuvat jalkaan kuin valetut :) Varpaista ylös asti ulottuva nyöritys varmistaa hyvin myös sukkien ryhdikkyyden, eli eivät oo ihan heti löpsähtämässä kasaan. Ja onhan tuo nyöritys muutenkin ihan hurjan nätti!

Pituuttakin sukille tulee mukavasti ja ihan huomaamatta, kun tasoneuleena neuloskelee. Tosin silmukkamäärä on sitten aika runsas (itsellä oli 112 silmukkaa yhtä sukkaa kohden ja tuolla silmukkamäärällä sukista tuli polvipituiset, olen siis 169cm pitkä), josta johtuen ainaoikein -neule tuntui hetkittäin vähän pitkäveteiseltä työstää. Mutta se sitten jääkin mallin ainokaiseksi ikäväksi puoleksi, varsinkin kun malli muuten on niin nopea ja helppo tehdä. Ja ennen kaikkea, kiva tuulahdus vähän erilaisemmasta sukkakokonaisuudesta!

Ja mikäli olen siis oikein ymmärtänyt, niin tämä sukamalli on ollut aika suosittu
 joskus 70 ja 80 -luvuilla :)
Sen innoittamana löysin viimein käyttöä myös tuolle seiskaveikan sinapinvihreälle(?) langalle. Omilla vanhemillani oli joskus 80-luvulla saman värinen lankapuhelin, nyt tosin kuvissa seikkailee oma kirppislöytöni, musta sellainen.

Kiitoksia vaan Nemiralle ohjeen jakamisesta!

nyöritetyt polvisukat


nyöritetyt polvisukat


nyöritetyt polvisukat

Ja kivat on hameenkin kanssa! :)

nyöritetyt polvisukat

nyöritetyt polvisukat

16 kommenttia:

 1. Just postasin ihan samoista sukista ja samoilla mietteillä. Sunki värit on kyl ihanat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo mie huomasin! Kävinkin piipahtamassa sinun blogissa :D

   Ja kiitos! :))

   Poista
 2. Mie en oo näihin syttynyt, mutta nää siun näyttää kyllä kivalle :) ja kiva taas kun postailit! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. talviloma sai taas vähän vauhtia naiseen :D

   vois vähän kyllä koittaa pinnistää, että sais vaikka yhden työn tehtyä per kuukaus. nyt on kyllä muutenkin ollut pieni ideapula, poikkeuksena nämä nyöritetyt tuubisukat :) suosittelen kokeilemaan!

   Poista
 3. Nätisti sanottuna ja Hennaa lainaten, en miekään ole näille sukille ollenkaan syttynyt. Mutta nämä siun omat on kyllä tosi mukavan näköiset, nätti käsiala ja ehkäpä tuo väri! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! :) Oon itekin huomannu saman, että värit voi toisinaan ratkaista aika paljon, kumpaan suuntaan vaaka kallistuu. Minnuu tuo malli on vaan puhutellu jo alusta saakka,eikä oo vieläkään kyllästyminen iskeny, vaikka tääkin sukkamalli on aika suosittu nyt ja sitä näkee vähän kaikkialla :)

   Poista
 4. Kylläpäs sait ihanat sukat aikaseksi :) Noi värit on tosi kauniit ja sopii tosi hyvin tähän malliin :) Ja kyllähän nää joo on sellaiset joita ei kovinmonia jaksa yhteenputkeen neuloa, on niin yksinkertaiset, Jännittävää ohjelmaa kttoessa jaksaa hurruutella menemään tai automatkoilla kun on pahoinvoivana pakko pitää katse tiehen naulattuna :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, kiitos!

   Hauska huomata kuitenkin näin jälkeen päin, että vaikka neuloessa paikka paikoin vähä tuskastuttikin neuloa suurimmaksi osaksi vain oikeita silmukoita, niin aikas äkkiä se ahdistus sitten häviää - olen jo vähän alkanut pyörittelemään toistakin paria mielessäni, eri väreillä :)

   Mutta se on kyllä totta, että tää malli on myös siitä hurjan mukava, että voip tosiaan vaikka samalla katsella telkkaria! :)

   Poista
 5. Nätit on sukat! Nyt iski ekaa kertaa sellanen pieni kipinä, että josko tän mallin heittäis joskus omillekin puikoille. Aiemmin ei oo niinkään tää malli puhutellu, mutta toi tekotapa on vähintäänkin mielenkiintoinen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa kyllä ottaa kokeiluun! :) Viimeistään siinä vaiheessa kun saat valmiin sukan jalkaasi, niin tuut olemaan positiivisesti yllättynyt - älä anna sukan ulkomuodon hämätä ennen nyöritystä, siitä voi tulla ehkä helposti tunne, että voiko tää oikeesti toimia :D Huomasin kyllä itekin, että oon jo sen verran tottunut yhden kaavan mukaisesti neulomaan sukkia, että kaikenlaiset poikkeamat herättää heti neuloessa mielessä epäluuloisten ajatusten hyörinän.. mutta välillä tekee hyvää lakaista sellaset ajatukset syrjään ja antaa mennä vaan :)

   Poista
 6. Kauniisti kuvattu ja kerrottu näistä mun ei-niin-lempisukista. Väritkin on kauniit, malli ei vain puhuttele. Nyt kun näin kirjoitan, niin kohta huomaan, että mullakin on nää puikoilla..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia :)

   Varro vaan, se voi olla, että kiusaus iskee kuitenkin ja kohta sinulla onkin puikoilla nää! :)) Nopeathan nuo on tehdä, että äkkiä saa itselleen mielenrauhan, jos jää puntaroimaan tehdäkkö vai ei.

   Poista
 7. Tykkään! Ehdottomasti menee kokeiluun, on niin kovin erilainen sukkaohje, ja vaikuttaa helpolta toteuttaa. Polvisukat on aina mukavat jalassa. Kiitokset ohjelinkistä ja inspiraatiosta :)

  VastaaPoista
 8. Että on hienot <3 Pakko saada kans :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee! :) Tää sukkamalli on kyllä aikamoinen mielipiteidenjakaja, muksaa saada lisää tykkääjiäkin - itehän tykkään niin kovasti tästä sukkamallista ^_^

   Poista