maanantai 14. lokakuuta 2013

Kilpikonna neulatyyny


virkattu amigurumi kilpikonna


Tämä pieni kaveri syntyi myös kuluneen viikonlopun aikana :) Joku jo ehkä kuvasta hoksasikin, että kyseessä on siis tuollainen virkattu amigurumi, joka on siis japania ja tarkoittaa pientä virkattua (tai neulottua) täytettyä nukkea tai maskottia.

Muistin eräänä päivänä hyllyssäni jo pitkään lojuneen amigurumi kirjasen, josta en ole kuitenkaan päätynyt vielä tekemään yhtään mitään. Siihen on vaikuttanut osaltaan ehkä se, että olen pitänyt näiden kokoamista liian työläänä (jota se ei kuitenkaan lopputiessään ole!) sillä kiinnitettävät osaset ovat kuitenkin aika pikkuruisia, joten niihin ei montaa neulan pistoa tuhraannu. Sen lisäksi en kauhean usein päädy tekemään mitään sellaista, jolle ei sinänsä ole mitään käyttötarkoitusta -muuta kuin olla söpö ja koristeena! Lähtökohtaisesti lähdin tässä kuitenkin hakemaan irrallaan pyöriville nuppineuloilleni kunnollista neulatyynyä, joten.. ;)

Näiden täyttämiseen tarvitaan kuitenkin vanua, jota olen tähän päivään asti pitänyt (jostain kumman syystä) aivan ylitsepääsemättömänä materiaalihankintana -kunnes luin jostain, että esimerkiksi vanhoista, käyttökelvottomiksi muhjuuntuneista tyynyjen sisälmyksistä (mikäli ne on älynnyt säästää) saa kerättyä talteen, no mitäs muutakaan, kuin vanua! Niinpä niin, joskus voisi tosiaan tuulettaa vähän tuota pääkoppaansa, voisi helpottaa kummasti tätä elämää välillä :) Ei siis vaan kertakaikkisesti oo tullut mieleenkään pohdiskella moisen vaihtoehdon olemassaoloa.. hmm.

Silläpä se vanuongelma sitten ratkesi kertaheitolla. Sen jälkeen ei ollut kuin heilutella koukkua ja kilpparin osaset valmistuivat yhden illan aikana (välissä tuli puuhailtua muutakin, olisi saattanut muuten valmistua nopeampaakin).


 1 p

4 kommenttia:

 1. No vallan söpö nupparityyny! Kiitos ohjeesta! :)

  VastaaPoista
 2. En ymmärtänyt tuosta pään tekemisestä yhtään mitään, mutta kaipa se on hyvä ohje :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pääkappaleessa silmukoita lisäillään alussa ja lopussa sitten kavennellaan! :)

   Poista