lauantai 6. syyskuuta 2014

Vesinokkaeläin patalappu

KVAAK!


virkattu vesinokkaeläin patalappu

virkattu vesinokkaeläin patalappu

Lanka: 7 veikkaa
Virkkuukoukku: 4mm 

Tässäpä ensimmäinen valmistunut Platypukseni eli vesinokkaeläin! :)

En oo pitkilleen mitään virkannutkaan, mutta ohje tähän virkattuun patalappuun oli vaan yksinkertaisesti niin hurjan söpö, että pakko oli kokeilla.
Onhan noi luonnossakin aika veikeitä elukoita, puhumattakaan miten kummallisia otuksia! Nisäkäs joka munii, on myrkyllinen, räpyläjalkainen, ulkomuodoltaan ankannokkainen ja majavahäntäinen -Niin, siinäpä sitä jo onkin pureskeltavaa :D

Patalappumania -blogista löytyvä ohje on mainio, pääsee alusta saakka hyvin kärryille ja ohessa on paljon havainnollistavia kuvia eri työvaiheista.

Patalappu virkataan kaksinkertaisena, eli tuo vartalo-osuus nokkineen ja häntineen virkataan kahtena kappaleena, jotka liitetään päällekäin nurjat puolet vastakkain kiinteitä silmukoita virkkaamalla.
Räpylät ja silmät liitetään sit sen jälkeen paikoilleen.
Vartaloympyrän halkaisijaksi tulee noin 18cm.

Kuvassa näkyvä patalappu ei oo muuten jäämässä ainukaiseksi, oon jo hyvän matkaa virkkaillu vartalonpuolikkaita eri väriyhdistelmillä. Tekeillä on siis kunnon vesinokkaeläinarmeija! :D

29 kommenttia:

 1. Tästä tuli niin hyvä mieli! Ihana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla! :) Paljon on aiheuttanut hilpeyttä täälläkin, toivottavasti myös loput valmistuvat vesinokkaeläimet piristävät saajiensa mieltä. Ajattelin kun on kaks isoveljeä, joilla molemmilla on pieniä muksuja, niin on varmaan lapsille hauska yllätys :)

   Poista
 2. Ihanan hauska patalappu! Kelpaa kuumaa pataa kannella vaik huvikseen. :)

  VastaaPoista
 3. Kääk! En kestä! Niiiiiiin söpö. Mun on helvetti soikoon ihan pakko opetella virkkaamaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikun vaan koukku käteen, siitä se lähtee! :) Virkkaaminen ei oo hankalaa, opettelee vaan kiinteät ja ketjusilmukat sekä pylväät, niin niillähän sitä virkkaileekin jo vaikka mitä. Ja kiitos :D

   Poista
  2. Kai se täytyy vaan yrittää :D Edelliset yritykset on menneet niin päin pebaa että lannistuin, mutta mun on pakko saada tommonen nokkis <3

   Poista
 4. Aivan ihana. Tommonen matto ois lasten huoneeseen super hauska.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja ois itse asiassa varmaan aika nopea ja helppokin projekti virkkailla kuteesta! :) Mattoon ei varmaan tartteis tehdä erillistä "mahanaluspuoltakaan", eli valmista tulis puolta nopeemminkin vielä.

   Poista
 5. Hihii! Voi miten hassu! Huomasin naurahtavani ääneen. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän tuo itelläkin kiskoo suupieliä ylös vähän väliä, kun saa kuulla, että on onnistunu levittämään hyvää mieltä! :) Ihan huippua! Vaikka itekin tässä välikätenä vaan toimin, kaikista suurin kiitos tästä kuuluu tän vesinokkaeläimen ohjeen suunnittelijalle :)

   Poista
 6. Ihana! pitäisköhän meillekkin tehdä tuollaisia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitäis, pitäis! Ja kun yhden tosiaan saa valmiiksi, niin ei mee kauaa, kun huomaa laittaneensa koukulle jo muutaman muunkin . . . :D

   Poista
 7. Voi ei, miten söpö! <3 Aivan ihana patalappu! Jo on keittiössäki ruuan laittaminen kivempaa, kun moinen otus vahtii keitoksia yms. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo kyllä tuo tuntuis aika tarkkaavaisen oloinen räpyläjalka olevan :) Ja hyvin hoitaa tehtävänsä, silloin kun ei livahda omille tutkimusretkilleen ;)

   Poista
 8. Ehkä maailman suloisin patalappu. Tuon takkii melekkeen pittäis jo opetella virkkaammaan :)
  Kiva blogi siulla, yövuoron löytöjä

  VastaaPoista
 9. Aivan ihana idea ja toteutus <3

  VastaaPoista
 10. Toivottavasti kerkiät opinnoiltasi vielä värkkäämään näitä ihastuttavia käsitöitä ja laittamaan tänne.
  Sulla on tosi kivoja ja tosiaan iloisia käsitöitä täällä. Liityin nyt lukijaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kuulla! :)
   Kyllähän noi lähihoitajaopinnot on aika lailla lohkaisseet vapaa-ajasta suuren palan, mutta eiköhän tässä taas kohta liikene aikaa neulomisellekin.. Näin joulun alla pitäis vähän tulla hengähdystaukoa, toivottavasti!

   Poista
 11. Mahtava! :D Kun tästä opin virkkaamaan ympyrän niin teen tuommoisen :D

  VastaaPoista
 12. Apua ihana! Pakko tehdä sen Disneyn nokkaeläin Perryn väreissä!

  VastaaPoista