maanantai 28. syyskuuta 2015

Punainen kirjoituskone


red typewriter underwood 310 vintage

Oon ollu niin innoissani tästä kirppislöydöstä koko päivän!! :D
Lähettiin tosiaan miehen kans kiertelemään kirppiksiä Joensuussa ja alkuun näytti kyllä, ettei mitään mielenkiintoista tuu vastaan. Mutta sitten, oijoi!

Joen Jättikirppisellä satuin kohdistamaan katseeni lattian rajaan, kun silmäkulmassa vilahti jotain punaista. Oli kyllä niin hautautunut kaiken tavaran sekaan, että ihme, etten kävelly ohi. Ja kylläpä heti intopinkeenä sukelsin tonkimaan mustaa boksia, jonka sisältä kirjoituskone pilkisti.

Ensireaktio oli hyvin pitkälle että IIK, vanha kirjoituskone. 
Ja ennen kaikkea - PUNAINEN
(Ja mie oon siis etsinyt jo pitkään, vuosia, mieluista kirjoituskonetta kotiin koristeeksi, mutta aina on ollu jokin, joka ei oo kolahtanu.. hinta, kunto, malli, väri.. yms.!)
 
En ekaks nähny hintaa ja aattelin ensin, että hinta on varmaan pilvissä niinkuin yleensä noilla tuppaa olemaan.. Toi oli vielä ihan älyttömän nätissä kunnossa, ei pölyykään juuri missään, varmaan just pidetty säilytysboksissa koko ajan.
Hinta oli tosiaan sit vaan kympin. KYMPIN :D

Merkki on tosiaan Underwood, josta pienellä googlaillu löysin sen verran tietoa, että tuotannossa tuo kyseinen malli on ollu noin vuonna 1975.
Soppii kyllä ihan täydellisesti meidän puna-mustaan olkkariin.

Minulla on haaveissa löytää vielä joskus musta, teollisempi kirjoituskone, jossa ois pyöreät näppäimet. Tosin tuossakin mallissa on melkein, mikä on aika huippista  ◠‿◠ 

red typewriter underwood 310 vintage

red typewriter underwood 310 vintage

10 kommenttia:

 1. Oi, kirkkaan punainen kirjoituskone, upea löytö :)

  VastaaPoista
 2. Eikä?! Itekki kolunnu Joensuun kirpparit läpi kirjotuskoneen toivossa :D Onnea huippu löydöstä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oh nou!:D No jospa sinnuukin vielä lykästäis! Se pitää vaan sinnikkäästi jaksaa koluta paikkoja ja pitää silmänsä auki :) Ootko ettimäs jotain tietyn väristä?

   Poista
  2. Just jotain punamustaa kanssa. Ei sinänsä värillä väriä loppuunsa, jos se toimis :D

   Poista
  3. Tuolla varmaan sais tekstiä aikaseks, jos onnistuis löytämään jostain värikasetin. Ainakin näppäimet näyttäis toimivan hyvin :) Mutta ennen kaikkee ostin tuon ite ihan vaan koristeeks, kiva sisustusjuttu :)

   Poista
 3. Hei, hieno blogi sulla :) Innolla odotan uusia töitä. Todella upean värinen!! :) Terv. NinaR

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokssii!:) Ja mukavaa että oot eksyny tänne, tervetuloo vaan lukijaks :)<3

   Poista
 4. Olen aina haaveillut omasta kirjoituskoneesta ja runojen kirjoittamisesta sillä kaakaokupposen vierellä. Kirjoituskone puuttuu, eikä runosuonikaan syki, mutta onneksi on edes kaakaoa! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjoituskone oli omanakin haaveena piiiitkään, oon edelleenkin niin onnellinen että löysin tuon :) Nyt iski ihan kauhea kaakaon himo ja kaapissa ei tietenkään oo kaakaota.. :D Pakko käydä huomenna!

   Poista