perjantai 16. toukokuuta 2014

Hankintoja ja ideoiden haudontaa

Kukas se siellä :)


Aiemmin keväällä taisin mainita, että menetin sydämeni tälläisille nuppineulatyynypöllöille nähtyäni niitä Joensuun Käsityövakan sivuilla. Eilen sitten viimeinkin sain aikaiseksi käydä hakemassa yhden pöllökaverin omakseni. Hidas toimimiseni meinasi jo kostautua, sillä pöllöjä oli jäljellä enää vain 3. Sain kuitenkin juuri sen värisen, jota lähdin hakemaankin.

Eikös hän olekin vallan suloinen kaveri?:)

Samalla mukaan lähti myös kerä tuota kuvassa näkyvää Jawoll Magic Dégradén lankaa (väri 50), josta ajattelin neuloa pitkävartiset sukat. Lanka on todella riittoisaa ja kestävää, minkä lisäksi pidän todella paljon siitä, miten pehmoisesti värit sulautuvat toisiinsa. Olen aiemminkin tullut neuloneeksi juurikin sukat tästä samaisesta sukkalankamerkistä (sävy taisi olla nro.59) ja olen ollut lopputulokseen todella tyytyväinen. Lanka on vain sen verran tyyristä, että ihan joka kuukausi tätä lankaa ei raaski itselleen ostaa. 

Puikkosuositus langalle on 2,5-3,5mm.


Vilautanpa tässä pöllön kaverina viime syksynä virkkaamaani kilppariakin, joka on myös hoitanut nuppineulatyynyn virkaansa erinomaisesti :) Kaikkea ei siis aina ole tarvis ostaa valmiina, vaan paljon kivoja ideoita pystyy toteuttamaan myös itse väkräämällä, mikäli vain innostusta riittää. Periaatteessa oma nuppineulatyynykiintiöni olisi ollut täysi jo tuon kilpikonnan myötä, mutta eihän tuota pöllöä nyt vaan voi olla ostamatta, eihän? :D
 Pöllöt on kyllä muutenkin niin kivoja ja olen toteuttanut yhden myös pehmotyynyn muodossa.

Kilpparin ohjeeseen voi tutustua täällä.


Yksi hehkuttamisen arvoinen hankinta on ollut myös tämä Nina Granlund Sætherin Tyynykirja.

Kirja suorastaan pursuaa toinen toistaan ihanampia malleja, ja vaikka ne onkin suunniteltu pelkästään tyynyihin, en näe mitään estettä sille, miksi niistä ei voisi nappailla ideoita myös esimerkiksi sukkiin tai lapasiin (yms!yms!)
  Kirja ei jumahda myöskään pelkästään yhden tekniikan ympärille vaan erilaisia toteuttamistapoja löytyy neulonta- ja virkkausohjeiden ohella myös kirjonnan ja räsykuteiden parissa.


Olenkin koonnut tähän joitain kirjan kuvia, joista inspiroitua :) 

Oonkin jo aika kärsimättömänä odotellut, milloin pääsisin aloittamaan uutta projektia. Tällä hetkellä on vaan keskeneräisenä yks isompi virkkuutyö, jonka oon vakaasti päättänyt saada loppuun ennen kuin alan tekemään mitään muuta. Sen takia on ollut hiljaisempaa täällä bloginkin puolella, kun oon uppoutunut suhraamaan sen virkkuun parissa ja oon välillä pitänyt aika pitkiäkin taukoja, ennen kuin oon saanut lisää valmista pintaa syntymään.
Nyt on kuitenkin sellainen kutina jo, että hyvällä lykyllä saanen siitäkin tehtyä päivityksen viikon sisään.
(Mutta siitä sitten myöhemmin!)


Tuo All you knit is Love -tyyny oli omalla kohdallani se avaintekijä, joka sai mielenkiinnon heräämään kirjaa kohtaan. Erilaisia variaatioita tästä tyynymallista on aina silloin tällöin putkahdellut Facebookin neulontaryhmien seinille ja sitä kautta olen ne bongannutkin.

Siis.Aivan.Ihana! :)



^Tämäkin olisi kiva toteuttaa :)











..Itsehän olisin ihan valmis opettelemaan kirjomisen salat jo pelkästään tämän mallin takia -Ihana! :D


Käsitöiden ohessa olen myös malttamattomana odotellut postia Pohjois-Karjalan Aikuisopistolta, sillä kävin huhtikuussa pääsykokeissa ja toukokuun loppuun mennessä pitäisi tulla päätös siitä, että pääsinkö sisään vai en.

Onneksi kesäkuun alussa on tiedossa myös viikon mittainen reissupyrähdys Lappiin, niin pääsee sitten nollaamaan aivojaan oikein kunnolla.

Rentoa viikonloppua vaan kaikille!

18 kommenttia:

  1. Itsekin hankin kuun alussa tuon tyynykirjan, en ole julkisesti vielä ehtinyt sitä hehkuttaa ja ihannoimaan :) Sitä se kyllä vaatisi! Kauheasti monia ihania ohjeita, All you knit is Love-tyyny sai itsenikin ostamaan kyseisen kirjan kun kuvan näin jossakin ryhmässä. Kun sain kirjan käsiini, voi sitä rakkauden määrää kun huomasin miten paljon kaikkia muita ihania ohjeita löytyy!
    Pitää varmaan lähteä ostaman tyynyjä mitä päällystää! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itekin mietin sitä, ettei taida tyynyt riittää tässä taloudessa jos lähtis toteuttamaan kaikkia noita kirjan malleja, joista tykkää (ja niitä on _PALJON_!:D) Minulla on alustavasti 2 sohvatyynyä oottelemassa, joihin mietin että tekisin just tuon All you knit is Love -päällisen mustavalkoisena ja toisen käänteisenä valkomustana :)

      Kohta on tyynyjä joka nurkka pullollaan, vähän pelkää että lähtee lapasesta.. :D

      Poista
  2. Siis asustat täällä meidän suunnalla. .Mukavaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. oot vielä sanikänenkin ;) mitä koulua kävit? siis peruskoulua..mietin, että ollaankohan oltu samaan aikaan samassa koulussakin :D

      Poista
    2. siis samanikäinen..(nuorimmainen kerkesi omat koodinsa jo näppäimistöstä painella :D

      Poista
    3. Mie oon alunperin lähtöisin Lieksasta, josta muutin Joensuuhun 19-vuotiaana :) Ja tänneppä tuota oon pesiytynyt, asunut myös ihan Joensuussa ja tällä hetkellä asun n.15km kaupungista. Mutta peruskoulut sun muut on tosiaan käytynnä Lieksassa :D

      Poista
    4. ahhhaaaa..mie kävin kolmannesta luokasta etiäpäin siellä joensuussa kouluni. Tää asuupi täällä vähän surjemmassa..nelisen kymmentä kilometriä joensuuhun matkaa tätä nykyä. saapiko kysyä mille linjalle hait aikuis-opistoon? kävin meinaan itekkin haastattelussa :D liekkö sama koulu :D hehe..

      Poista
    5. Hehee, minä hain lähihoitajaks! :D Sinulla on jo vähän matkaa kaupunkiin, mutta sitten taas ei itestäkään tuo 15 kilometriäkään vielä niin kauhealta tunnu. Bussilla pääsee, onneksi. Minulla ei oo ees ajokorttia, joten vähän rajoittaa kulkemista. Hain myös Outokummun puolelle lähikseen, saas nyt nähdä miten käy. Mieluummin menisin kyllä Joensuuhun, sillä on jo liikkumisienkin suhteen helpompi ja halvempi vaihtoehto (pääsee miehen kyydissä kaupunkiin jne.)

      Poista
    6. Hihii, kyllä! :) Niinhän siekin taisit olla? Oma äitikin on, joten äipän jalanjälkiä tässä nyt sitten seuraillaan.. (tai yritetään ainakin) Oonhan mie jo artesaani (metalli&kivi) ja puutarhuri, mutta ne ei ikävä kyllä työllistä.. Mutta kaikki koulutus on kyllä vaan plussaa, mitään en kadu! :)

      Poista
    7. Joo miekin olen :) itsekin kuljen äidin jalanjälkiä tässä, molemmilla myös taustalla merkonomin tutkinto (tai äitillä se taisi silloin muinoin olla merkantti) :)

      Poista
    8. Itellä on vaan niin epävarmat fiilikset siitä, että miten ne soveltuvuuskokeet meni.. Ei niinkään ne testijutut, mutta se psykologin haastattelu :D Oli kyllä niin sellanen täti, että ilmekään ei värähdä, mutta suhtauduin siihen parhaani mukaan silleen, että OK tää on testi. Ryhmäjuttu meni hyvin, höpöttelin siinä parhaani mukaan, mutta ei voi tietää mitä noissa sitten katotaan. Oon kyllä jo varautunu tosiaan pettymykseenkin, mikä on varmaankin aika todennäköinen.. :D

      Poista
    9. nyt vasta muistin tulla lukemaan, sorry! se tauti :/

      meikäläinen on jo "sairaanhyvähoitaja" joten ei napannu samaan linjaan :D
      toivotaan, että saat sen paikan. ja toivottavasti viihdyt valitsemallasi tiellä. tää ei viihtyny XD

      Poista
  3. Toi Nintendo-tyyny oli meidän sohvalla kuin kotonaan. Ehkä munkin pitää ostaa toi kirja, vaikka taidot ei välttämättä ihan riitäkään.

    Mulla on sulle haaste: http://anarchknit.blogspot.fi/2014/05/haaste-kerta-se-on-ensimmainenkin.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikus vaan! :) Tossa näyttäis olevan kaiken tasoisia ohjeita, ei ehkä kauhean hankalia mutta osassa ohjeen kuvion seuraaminen voi olla aika tuskaa, jos on paljon pientä piperöä..

      Poista
  4. Voi vitsi, että mäkin haluaisin tollasen pöllöneulatyynyn. Raaskisinkohan vaan painella neuloja raukan mahaan ollenkaan! Ja voi että tuo näyttää ihanalta tuo tyynykirja!!

    PS. Lieksassa (Jamalissa) olen käynyt lähes jokaisena elämäni kesänä mökkeilemässä... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oho! Jamali on tuttu paikka, siellä tuli pyörittyä yhdessä vaiheessa aikas paljon kun isoveljen silloinen tyttöystävä asui siellä :) Itse asustelin penskana ja teininä Kevätniemi-Kotola sektorilla.

      Tyynykirja kannattaa kyllä hankkia omaan kirjahyllyyn, jos vähäänkään houkuttaa tuollaset projektit :)

      Poista