perjantai 13. kesäkuuta 2014

Virkattu tähtikori


virkattu tähtikori

virkattu tähtikorivirkattu tähtikori

virkattu tähtikori

Jälleen kerran Fb'n virrasta napattu idea, jonka ajattelin olevan aika kiva tuparivieminen kaverin uuteen kotiin - nimittäin virkattu kori, joka ei olekaan ihan peruspyörylä vaan tähdenmuotoinen!

 Jotain muutakin olisi vielä kiva viedä korin ohella, mutta en tiedä oikein että mitä. Mitä yleensä annetaan tuparilahjaksi?

Ainut mikä jäi ehkä vähän harmittamaan tuossa omassa versiossani on, että en saanut sakaroista muotoutumaan yhtä teräviä kuin mitä ohjeen mallikuvissa on. Saattaa olla taas materiaalivalinnoista johtuvaa, sillä käytin tässä itsesuikaloimaani kudetta äidin vanhasta pussilakanasta.
Tai sitten yksinkertaisesti en vaan osaa! :D
Se on nyt vähän tuollainen loivempi tähtönen sitten.

Ohje on muuten mukavan selkeä; ensin virkataan korin pyöreä pohja, jonka reunoille lisätään 5kpl sakaroita. Sen jälkeen poimitaan silmukat korin reunoja varten ja muutaman kiinteillä silmukoilla virkatun rivin jälkeen kori on valmis!

Lopuksi päädyin vielä virkkaamaan viimeisen kierroksen kiinteillä silmukoilla aina kahden kerroksen yli, näin reunasta tuli ehkä vähän jämäkämpi ja paremmin muotoa pitävä. Kuvat korista ehdin räpsäistä kuitenkin ennen tätä päähänpistoa, joten sitä vaihetta ei kuvissa näy.

Olen käyttänyt tätä ohjetta virkattuun tähtikoriin.

8 kommenttia:

 1. Hieno kori ja kiitos ohjelinkistä! :) Täytä kori vaikka jollain herkuilla, serveteillä, kynttilöillä, tai vaikka jollain tarpeellisilla astioilla/keittiövälineillä/keittiöpyyhkeillä tms? ..riippuen nyt onko kyseessä ekaan uuteen kotiin muuttava vai joku vanha konkari jolla jo on kaikkea. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yllättävän haastavaa lopputiessään keksiä viemisiä, varsinkin kun kyseessä on ystävä, joka on jo muutellut jokusen kerran - ihan perus kotitarvikkeita ei siis välttämättä toinna viedä, kun mitä luultavammin sellaisia jo löytyy nurkista pyörimässä. Koriin päätynee ainakin perinteinen ruisleipä ja suola, jotka tuo hyvää onnea :)

   Poista
 2. Itse täyttäisin korin hedelmillä <3 Nam

  VastaaPoista
 3. Kaunis tähtikori! Mä varmaan täyttäisin sen jollain herkulla. Minkä kokoinen kori muuten suunnilleen on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Loppujen lopuksi koriin päätyi Vallilan Kettukarkki -kuosinen patakinnas (jonka sisälle oli piilotettu viinipullo), punaisia polkadots servettejä, pikkuinen retro norsu säästölipas, koiralle pari luuta, paketti NokkosVarrasleipää sekä purkillinen suolaa :) Leveyttä korille tuli suunnilleen 30cm ja korkeutta 10cm.

   Poista