torstai 26. kesäkuuta 2014

Feather and Fan -huivi


feather and fan huivi

feather and fan huivi

feather and fan huivi

feather and fan huivi


Malli: Feather and Fan  -Scarf
Lanka: 2 kerää Novitan Rose Mohairia
Puikot: 4½mm 

Ihastuin tähän yksinkertaisen kauniiseen huivimalliin jokin aika sitten.
Huiveja olen tullut neuloneeksi vasta parisen kappaletta aiemmin, joten siltä osin tämä oli mukavaa jatkumoa - ei liian hankala siis!
Tähän malliin mielestäni sopii hyvin raidallinen pinta, jotta kuvion vaahtopäinen aaltoilu pääsee oikeuksiinsa. 
Yhdistin valmiin huivin tuubiksi, sillä en nykyään taida juuri muunlaisia huiveja pitääkään.
Ihan minunnäköinen huivihan siitä sitten tuli! :)

O H J E • •

Silmukkamäärän tulee olla 18:lla jaollinen. Sen lisäksi luodaan valinnainen määrä reunasilmukoita.
 Omaan huiviini loin 90 silmukkaa ja kumpaankin reunaan 3 silmukkaa.
Tällä silmukkamäärällä työhön muodostuu 5 mallikertaa ( yksi mallikerta on siis 18s.)

Mallineule:

1. krs oikein 2. krs nurin 3. krs * 3 kertaa 2 oikein yhteen,
 6 kertaa [1 oikein, langankierto],
 3 kertaa 2 oikein yhteen* toista tähdestä tähteen. 4. krs oikeinTämä oli samalla myös ensimmäinen valmistunut KyJyni.! :)
Kyseessä on siis Facebookissa oleva Löysäpipoisten neulojien haaste, jossa tarkoituksena olisi aloittaa 20 neule- tai virkkaustyötä aikavälillä 20.6-30.9
ja saattaa ne valmiiksi 24.12.2014 mennessä.

Jää nähtäväksi miten hyvin haaste lähtee omalta kohdaltani etenemään.
Mutta ei tähän liian tiukkapipona mukaan olla lähtemässäkään, heh.

keskiviikko 25. kesäkuuta 2014

Hupsista!


 Tänään tuli kivaa postia :) 

Osallistuin jokunen viikko sitten Inspiratikan blogissa olleeseen Inkkarikorvisarvontaan, jossa voittaja sai valita jonkin näytteille asetetuista korvispareista - niitä olikin aika huikea valikoima aina viime vuosista 90-luvulle saakka. Mikä ihaninta kaikki korvikset olivat bloggaajan oman käden tuotoksia! Blogista löytyy myös ohje, kuinka näitä korviksia tehdään putki- ja siemenhelmistä.

Niin siinä sitten kävi, että onnetar suosi minua.
 Mukana tulleessa kirjeessä oli maininta, että tuo kyseinen korvispari johon päädyin, on mitä todennäköisimmin peräisin juurikin 90-luvun alusta. Itsehän olin silloin vielä ihan natiainen, juuri aloittelemassa koulunkäyntiä ala-asteella (onko siitä jo niin kauan?!).

Ihastelin kovin myös nättiä paketointia.
Korvikset eivät kauaa ehtineet käyttämättöminä lojua, vaan ripustin ne valokuvailun päätteeksi oitis korviini :) Kiitoksia vielä Inspiratikalle!
Ps. Blogillani on nyt myös sivut Facebookissa, jos joku haluaa sitäkin kautta seurailla ;)

perjantai 13. kesäkuuta 2014

Virkattu tähtikori


virkattu tähtikori

virkattu tähtikorivirkattu tähtikori

virkattu tähtikori

Jälleen kerran Fb'n virrasta napattu idea, jonka ajattelin olevan aika kiva tuparivieminen kaverin uuteen kotiin - nimittäin virkattu kori, joka ei olekaan ihan peruspyörylä vaan tähdenmuotoinen!

 Jotain muutakin olisi vielä kiva viedä korin ohella, mutta en tiedä oikein että mitä. Mitä yleensä annetaan tuparilahjaksi?

Ainut mikä jäi ehkä vähän harmittamaan tuossa omassa versiossani on, että en saanut sakaroista muotoutumaan yhtä teräviä kuin mitä ohjeen mallikuvissa on. Saattaa olla taas materiaalivalinnoista johtuvaa, sillä käytin tässä itsesuikaloimaani kudetta äidin vanhasta pussilakanasta.
Tai sitten yksinkertaisesti en vaan osaa! :D
Se on nyt vähän tuollainen loivempi tähtönen sitten.

Ohje on muuten mukavan selkeä; ensin virkataan korin pyöreä pohja, jonka reunoille lisätään 5kpl sakaroita. Sen jälkeen poimitaan silmukat korin reunoja varten ja muutaman kiinteillä silmukoilla virkatun rivin jälkeen kori on valmis!

Lopuksi päädyin vielä virkkaamaan viimeisen kierroksen kiinteillä silmukoilla aina kahden kerroksen yli, näin reunasta tuli ehkä vähän jämäkämpi ja paremmin muotoa pitävä. Kuvat korista ehdin räpsäistä kuitenkin ennen tätä päähänpistoa, joten sitä vaihetta ei kuvissa näy.

Olen käyttänyt tätä ohjetta virkattuun tähtikoriin.

torstai 12. kesäkuuta 2014

Lapin Kulta -sukat


neulotut Jawoll Magic Degrade sukat

neulotut Jawoll Magic Degrade sukat
 
neulotut Jawoll Magic Degrade sukat

Viime viikko hujahti melkein kokonaisuudessaan Lapissa.
Oltiin kaveriporukalla mökkeilemässä Kuusamon kupeessa, Rukalla.
Sää oli aurinkoinen ja rentoutumisen ohessa tuli myös ihmeteltyä lähiympäristön tarjoamia aktiviteetteja. Käytiin muun muassa kokeilemassa frisbeegolfia Rukatunturin upeissa maisemissa, sekä reippailemassa pienimuotoinen Hiiden Hurmoksen kulttuuripolku (5km), joka sijaitsee Kiutakönkään läheisyydessä.
Maisemat oli kyllä mahtavat ja näkyipä matkan varrella jokunen porokin :) Poroja pystyi ihmettelemään paljon lähempääkin, sillä eksyipä yksi kaveri eräänä aamuna myös mökin keittiön ikkunan taakse syöpöttelemään! Paikallisille varmastikin ihan tuttua kauraa, mutta myöhän oltiin tietysti ihan ihmeissään. Siinä oli vähällä kahvikupit lennellä nurin, kun tuli niin kiire penkomaan kameraa laukusta, jotta ehtii räpsäistä kuvan.

Irtosipa reissusta sopiva nimi myös näille sukille, jotka valmistuivat parahiksi juuri ennen reissua. Lankana oli Jawoll Magic Degrade ja kyllähän noista väreistä hieman huokuu pohjoinen luonto, puhumattakaan siitä itse sihahtavasta nautinnosta ;) Heh.Tämä kaveri ilmestyi keittiön ikkunan taakse.