perjantai 11. heinäkuuta 2014

Kleinbus -tyynynpäällinen


Vaikka kaikenlaisia kirjojakin on tullut haalittua neulotuista ja virkatuista tyynynpäällisistä kaappien kätköihin, niin toisinaan ne ideat jotka päätyvät nopeimmin puikoille (tai koukulle) löytyvät ihan vaan päämäärättömän googlettelun ansiosta.
 Näin kävi minulle, kun törmäsin jokunen aika sitten tähän Kleinbus -tyynynpäälliseen :) 
Kuva neulotusta harm.sinertävä-valkoisesta VW-pakettiautosta löytyy ihan niinkin omaperäisillä hakusanoilla kuin "knitted volkswagen pillow", mikäli jotain kiinnostaa käydä kurkkailemassa.

Minullahan on aina ollut jokin ihme addiktio näihin Volkswagenin hippipakuihin (puhumattakaan Kuplista!), joita koitan aina parhaani mukaan bongailla liikenteen seasta. Sen tiimoilta on kehkeytynyt aika hupaisa, jo vuosia kestänyt kisailukin minun ja mieheni kesken, jossa aina Kuplan nähdessään pitää huutaa "Kupla!" ja läpsäistä toista kevyesti olkapäähän, jalkaan tms. Ideana siinä on vaan, että kumpi ehtii ensin, niin se saa pisteen. Mitään ei kuitenkaan koskaan kirjata ylös.
Niinkin järkevää siis!

Kuva jonka pohjalta mie tosiaan puuhailin tämän oman puna-valkoisen pakuni oli toteutettu tosiaan kokonaan neulomalla, mutta itse ideoin suurimman osan auton osista virkkaamalla (ikkunalasit, "konepelti", vilkut, valot, "etupuskuri" ja Volkswagen -merkki). Ainoastaan auton punainen pohja on tehty ainaoikein -neuleena. 
Näistä kahdesta eri tekniikasta johtuen työ vaati myös tuskallisen paljon palasten kiinnittämistä neulalla ja langalla.
 Sain taas kerran todeta, etten oo kyllä yhtään ompelun ystävä, ainakaan käsin! Sormet tuntuu heti muuttuvan kasaksi nakkeja, kun pitäisi käsitellä neulan paksuista objektia.

Mutta tuollainen siitä sitten tuli.
Olen kyllä ite ihan hurjan tyytyväinen lopputulokseen. Sisäinen hippini on taas vähäksi aikaa tyydytetty ja sen lisäksi meillä on viimeinkin sohvatyyny, joka sopii meidän punamustaan olohuoneeseen kuin nenä päähän!

Tämän myötä on hyvä lähtee valmistautumaan viikonloppuiseen Ilosaarirokkiin - ehkäpä tulen sielläkin bonganneeksi jokusen Kleinbussin! :) 
Oikein mukavaa ja ihanan kesäistä viikonloppua vaan kaikille!

knitted crocheted beetle pillow neulottu tyynynpäällinen

knitted crocheted beetle pillow neulottu tyynynpäällinen

knitted crocheted beetle pillow neulottu tyynynpäällinen

10 kommenttia:

 1. Ihana <3 me haaveillaan miehen kans pakettivolkkarista, mut ne on niin kalliita ettei ole ollut varaa ostaa edes huonokuntoista. Ehkä jonain päivänä meidän pihassa on oma Sonderbussi <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mie oon monesti kans leikkisästi heittäny, että jos jostain saisin omaksi punaisen tai mustan Kuplan, niin voisin jopa harkita ajokortinkin ajamista. Mutta kalliitahan ne on ja hyväkuntoiset alkaa olemaan jo aika hankalia löytää.. Mutta eihän sitä koskaan tiedä! :)

   Poista
 2. Ihan huippu. Tuohon vielä tosiaan semmonen kupla kaveriksi niin avot.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo Kupliin näyttäis myös löytyvän kivoja malleja, tuolla oiskin vielä vapaana yks sohvatyyny ilman päällistä :D Hmm..

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Kiitos! Kyllähän tuo aikamoinen piriste on nyt olkkarissa :)

   Poista
 4. Meidän pojat on ihan hulluna wokkareihin ja just näihin vanhempiin :) ihan huippu tyynynpäällinen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuosta minun pakumallista tuli aika laatikkomainen, menis varmaan niihin 80-luvulla valmistettuihin volkkareihin :D Vanhemmat mallit on just niitä parhaimpia, oma suosikki on se ihan ensimmäinen, T1-malli (eli juurikin se kunnon hippibussi).

   Poista