torstai 24. huhtikuuta 2014

Merirosvosukkaa ja leskenlehtiä  Onko nyt tosiaan vasta huhtikuu?

Pääsiäisestä lähtien aurinko ei ole ottanut irtaantuakseen siniseltä taivaankannelta. Kaupunkia myötäilevän joenpientareen varrelta löytyi kiva pajunkissojen ja leskenlehtien (olivat muuten tän kevään ekat bongaamani, jee!) valtaama aallonmurtaja, jota pitkin tuli reippailtua pienimuotoinen kävelylenkki. Nykyään kun ei ihan kaupungin pinnassa asu niin tulee kiinnittäneeksi huomiota kaikenlaisiin muutoksiin ja tämäkin hetkenmielijohteesta alkunsa saanut tutkimusretki veti meidät heti ihmettelemään vanhaa teollisuus- ja asuinaluetta Suvantosillan vieressä, jonne tunnutaan rakennettavan koko ajan jotain uutta.

Taustalla hyrräävästä rakennustyömaasta huolimatta ei rantaviivan lähistöllä näkynyt muita kulkijoita. Olisinkin varmasti saattanut olla välillä aika omituinen näky, sillä pysähdysten lomassa halusin aina saada jokusen sukkakuvan otettua (kyllä, olin kanniskellut koko ajan sukkaparia mukanani), joka tarkoitti käytännössä kenkien hylkäämistä keskelle polkua ja minua kuljeskelemassa sukkasillaan rantaheinikossa. Käytännössä se tarkoitti myös sitä, että kuvaajani jaksoi seurata omituista ajatuksen juoksuani ja heilauttaa kameralaukun olalta alas ja kaivamalla kameran esiin aina kun "satuin saamaan jonkin idean". Täytyy sanoa, että minulla on aika kärsivällinen mies ;)

Rannan tuntumassa ei voinut välttyä kylmältä tuulelta ja välillä sai tosissaankin pitää hameen helmoistaan lujasti kiinni eikä koko kuvailuista meinannut tulla yhtään mitään, mutta ainakin oli hauskaa! Mitä itse sukkiin tulee, niin raidoitukseen käytetyt molemmat langat ovat 7 veikkakerien jämiä ja tikuttelin ne kasaan 4mm puikoilla (tuntui muuten aika hurjalta puikkovaihdokselta, kun edellistä neuletyötä pakersin 2,5mm puikoilla!). Pääkallon myötä sukkiin tuli merirosvomainen ja vähän rock (ja sekös mikä soppii tälle tytölle) fiilis, oon nyt näköjään intoutunu noista kaikenlaisten koristejuttujen kiinnittämisestä sukkiin.

Hyvä ja selkeä ohje kuvineen virkattuun pääkalloon löytyy täältä

13 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Ja välillä on mukava raidoitella ihan ite, vaikka valmiit raitalangatkin on kivoja :)

   Poista
 2. Ihanat sukat ja ihanat kuvat! Mikään ei oo niin kivaa, kun katella hyviä sukkakuvia, eikä vaan semmosia puolivillasia "tässä nää ny on"-kuvia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä, oon kyllä ihan täysin samaa mieltä! :) Varsinkin käsityöaiheisissa blogeissa minusta kuvilla on suuri merkitys, varsinkin jos on tälläinen visuaalinen "naatiskelija" kuin mie ;) Toki hyvin kirjoitettua tekstiäkin on ilo lukea, mutta jos kyse on jostain konkreettisesta tuotoksesta, niin kyllä niitä mieluummin haluaa kurkistella kuvien kautta. Mitä isompia ja selkeempiä, niin sen parempi :D

   Omista kuvistani (suurin osa) kiitos menee minun miehelle, joka on hurahtanu valokuvailemaan :) https://www.facebook.com/photographymvm?fref=ts / MVM Photo, Mika Martikainen

   Poista
  2. Oon tykkäilly sinun blogin kuvista kyllä alusta lähtien, sinulla on tekstit ja kuvat hyvässä tasapainossa. Ei kuule häppee yhtään! :)

   Poista
  3. Sari K, en ihan siun kuvia heti ajatellut kun tarkoitin - noh, tiedät mitä meinaan ;)

   Pitääkin käyä kurkkaamassa miehesi kuvia :)

   Poista
 3. Voi miten makeet sukat! Mulle kanssa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :D Mikäli sukkia on yhtään neulonu, niin tuollaset perussukat hurauttaa valmiiksi aika vauhdilla! :) Eikä tuo virkattu kallokaan ollut kauhean hankala, jo pelkistä kuvista pysty seuraamaan melko hyvin.

   Poista
 4. Kauniit kuvat kauniista sukista! Kyllä kelpasi kuvia ihastella ja tekstiä lukea! Ihana ja ymmärtäväinen mies sinulla. :) Jään seurailemaan blogiasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä juuri hörpiskelen aamukahvia ja nautiskelen aurinkoisesta sunnuntaipäivästä keittiönpöydän äärellä, mikäs sen mukavempaa kun löytää vielä kivan kommentin blogista. Kiitos! :) Ja mukava kuulla että jäät seurailemaan, tervetuloa vaan!

   Poista
 5. Moikka! Tässä olisi mun versio sinun merirosvosukista :)


  http://estetiina.blogspot.fi/2014/05/prinsessavaiheen-loppu.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kävinkin kurkkimassa blogissasi ja pidin todella paljon siitä mitä näin! Ihan mahtavan pirtsakat versiot oot neulonu!! :D

   Poista