keskiviikko 9. huhtikuuta 2014

Pitsinen tuubihuivi
Ohjeen tähän pitsiseen tuubihuiviin nappasin Novitan vuonna 2012 ilmestyneestä talvinumerosta. En ole aiemmin itselleni vielä tuubihuivia tehnytkään, vaikka osana päivittäistä pukeutumistani niitä paljon käytänkin. Tuubimaiset huivit ovat mielestäni kivan rentoja ja vaivattomia käyttää, jonka lisäksi ne sopivat hyvin pidettäviksi myös sisätiloissa.
Sitä (ja koko ajan lähemmäs hiipivää kesää) ajatellen päädyinkin valitsemaan huiviin monien kammoksumaa akryylilankaa, sillä se tuntui sopivan kevyeltä ja kutittamattomalta vaihtoehdolta ohjeessa mainitun 7 Veikan sijaan (joo, oishan niitä varmaan muitakin vaihtoehtoja ja niin pois päin, mutta koska itse en nyt varsinaisesti lukeudu akryylilangan vihaajiinkaan, niin miksi en hyödyntäisi nurkissani pyöriviä satunnaisia keriä pois, jos niille jokin sopiva ja kiva kohde sattuu löytymään). 
Ja jos en ole sitä jo aiemmin tullut maininneeksi, niin rakastan vihreää väriä.
 
Mitä itse ohjeeseen tulee, niin se on kivan lyhyt ja mallineuleen oppii muistamaan nopeasti.
(En saanut noissa omissa kuvissani näkymään noita langankiertojen ja kavennusten muodostamia vinoja rivejä, jotka olivat mielestäni ihan hauska yksityiskohta).
 
Mutta tässäpä sitä ohjetta!
Luo 40s ja aloita pitsineule ruutupiirroksen 1. kerrokselta seuraavasti: neulo piirroksen oikeasta reunasta 3s, toista sitten 3 s:n mallikerta 11 kertaa ja neulo vielä vasemmasta reunasta 4s. Toista ruutupiirroksen kerroksia 1-6. Kun kappaleen pituus on noin 120cm, päätä s:t. Ompele aloitus- ja lopetusreuna yhteen siten, että huivi menee kerran kierteelle.
 

Ja lopuksi vielä muutama tehokkaan näköinen kuva (joissa pöllötän meikitönnä vielä kaiken lisäksi),  mutta koska jotain kuvia huivista oli saatava eikä muitakaan kauloja ollut lähettyvillä, niin oli tyytyminen omaani.
Enjoy!  
Työn ympärys valmiina on suurinpiirtein noin 120cm ja leveys 23cm, joten huivin saa kietaistua myös tukevammin kaulan ympärille -eli menee tuolla pituudella hyvin kaksinkin kerroin!:)10 kommenttia:

 1. Hyvän värinen huivi! Pidän kans vihreestä, vähän tulee tosin tehtyä vaikka lankojahan olisi. Ja tuosta akryylistä, ei ole täälläkään pannassa. Eihän se kaikkeen sovi, mutta ei se villakaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Ja tottapa kyllä, vaikka itsekin 90% villalangoista neulon, niin ei sekään tosiaan aina kaikkeen käy.. Mutta eipä se akryylikaan juu, mutta joskus siitäkin tekee mieli kokeilla tehdä jotain :)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Mukava kuulla, eiköhän tuo kaulassa tuu terdelle lähdettyä viikonloppuna :)

   Poista
 3. Kaunis, ihanan värinen huivi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Vihreää ei voi koskaan olla liikaa ja varsinkin näin keväällä sitä halajaa aina vaan enemmän ja enemmän :)

   Poista
 4. Väri sopii sinulle todella hyvin! Hieno :)

  VastaaPoista
 5. Raikas ja nätti huivi :). Sinulle on haaste blogissamme: tsisiskot.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kuulla!:) Ja kiitoksia myös haasteesta, pitää minun jossain vaiheessa koettaa se tehdä. Kyllähän niitä poskelleen menneitä töitä omistakin kaapeista löytyy, mutta niistä luurangoista harvemmin tulee otettua mitään kuvamateriaalia todisteeksi :D

   Poista