keskiviikko 30. lokakuuta 2013

Kodin inspiraationurkkaus


Jos lempivärisi on punainen.
Meillä koko olohuone on :)

"Punaisen värin merkityksenä pidetään usein voimaa ja värin sanotaan vaikuttavan kiihottavasti ja yllyttävästi sekä aiheuttavan voimistumista. Punainen voi aiheuttaa rauhattomuutta ja hermostuneisuutta. Jotkut ihmiset kokevat punaisen ärsyttäväksi. Valovoimassaan valtaisa ja vastustamaton, kaikista väreistä dynaamisin ja hallitsevin punainen voi ikään kuin jyrätä kaiken alleen.
Lempivärinä punainen kertoo vahvasta persoonasta, joka viestii vaatteillaan ympäristölleen: katso vaan, ei se minua häiritse. Sanotaan, että ulospäin suuntautuneiden ihmisten lempiväri on useimmiten punainen, kun taas sisäänpäin kääntyneet pitävät sinisestä.
Punainen liitetään myös seksikkyyteen. Se merkitsee rohkeutta, jännitystä, tunteen paloa ja vapautumista. Punainen väri voi viestiä myös suuresta intohimosta, rakkaudesta tai sitten väri voi toimia rohkaisijana tilanteessa, jossa on torjuttava kielteisyys ja uskallettava jatkaa eteenpäin.
Punaisesta pitävä voikin parhaimmillaan olla rohkea edelläkävijä, joka osaa tehdä nopeita päätöksiä, heikoimmillaan hänen vauhtinsa voi olla niin kova, että harkinta unohtuu ja hän syöksyy ojasta allikkoon vetäen kenties mukanaan muitakin ihmisiä.
Eri punaisen sävyt viestittävät erilaisia asioita. Tiilenpunainen kertoo realistisesta, sitkeästä ja vanhoillisesta luonteesta. Sinooperinpunainen puolestaan on kiihottava, eloisa, kiihkeä, tulta, melua, läheisyyttä ja vaaraa viestittävä. Karmiininpunainen taas antaa voimaa, on mahtava, liikkuva, vahva, voimaa, mahtia ja rakkautta symbolisoiva."

4 kommenttia:

 1. Meillä on kans paljon punaista, olkkarissa, makarissa, enenevässä määrin keittiössä :)

  VastaaPoista
 2. Meillä on punaista ja mustaa pääsääntöisesti vaan olkkarissa, keittiössä jatkuu sitten mustan, valkean ja harmaan sekoituksena :) Makuuhuoneesta taas löytyy paljon kirkkaan/limenvihreää ja valkoista, työhuoneesta violettia..

  VastaaPoista
 3. Ihanan värikästä! sinulta minun pitää ottaa mallia värinkäytön suhteen kotona :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Värit on ihania, itse en osais olla valkoisissa huoneissa. Edellisessä kodissa meidän keittiö oli värimaailmaltaan oranssi (!), sitä on vieläkin vähän ikävä toisinaan :)

   Poista