sunnuntai 27. lokakuuta 2013

Virkattu lakupekka patalappu


virkattu lakupekka patalappu

Lankana käytin 7 veljestä ja 3mm koukkua.

Tämän nostalgisen patalapun toteutin Touhumaan sivuilta löytyvällä ohjeella. 

Kyseessähän on siis tuo erittäin tuttu Laku-Pekka hahmo, joka esiintyi Fazerin lakritsikääreessä vuosikymmenten ajan. Tätä virkatessa tuli automaattisesti jotenkin niin hyvälle tuulelle, sen lisäksi että koko työ on kokonaisuudessaan aivan ihana väriläiskä keittiöön, niin ainahan tälläinen retroilu palauttaa jotain sykähdyttävää sieltä omasta lapsuudesta ja nuoruudesta :)

Facebookin virkkausryhmästä ponnahti esille myös aivan ihania versioita tästä mallista, joita oli nerokkaasti sovellettu mattoon ja jopa seinäkelloonkin! Varsinkin trikookuteesta tehty Laku-pekka matto oli aivan mahtava ja mielessä pyörähti jo, että näinköhän sitä joutuu metsästämään vielä punaista ja mustaa kudettakin sitten. Ehkä ensin täytynee kuitenkin keskittyä näihin patalappujen tehtailuun, sillä näitä olisi kiva antaa jouluna lahjaksikin :) Sitä varten joutuukin virittämään kunnon pipertämismoodin päälle, sillä työvaiheita tähän patalappuun mahtuu yhtä jos toistakin, vaikka ensisilmäyksellä siltä ei näyttäisikään.

Tässä sai myös mukavasti harjoitusta puolipylväiden virkkaamisesta, joita en ole tähän mennessä juurikaan joutunut tekemään. Hieman päänvaivaa aiheuttivat työn kääntelyt, joissa olin välillä mennä täydellisen sekaisin -onneksi ohjeessa oli mainiot kuvat tekstin tukena, ilman niitä olisin todennäköisesti luovuttanut jo kiharoiden kohdalla. Myös osasten asettelussa täytynee olla hieman tarkempi, sillä minulla hupsahti silmät ihan himpun verran vinoon, jotta ilmeestä tuli vähän äkäisen oloinen -noh, ehkä se kuvastaa tekijäänsä sitten ;)


14 kommenttia:

 1. Mä ihastelin tätä jo fb:ssä ja linkitin pitkin kyliä että pakko kokeilla kans! Joten suuri kiitos ohjeen linkkaamisesta! :)

  VastaaPoista
 2. Kiva jos tää koukuttaa muitakin, kyllähän hyvä pitää laittaa aina kiertämään :)) Ja kiitos!

  VastaaPoista
 3. Itsekin katselin tätä jo hymy poskilla naamakirjassa ja nyt vielä isommalla hymyllä täällä! Ihan tosi sika makee! Olen suunnitellut, että itsekin kokeilin tätä mallia - nostalginen! :)

  VastaaPoista
 4. Kiitos! :) Niinhän tuo on aiheuttanut innostunutta aaltoilua ihmisissä ja mikäs sen parempaa, jos pystyy näin tartuttamaan hymyjä ihmisten huulille. Ihan huippua että joku ihminen on tämänkin mallin suunnitellut koukuttavaksi, ei voi muuta kuin nostaa hattua. Mallia kannattaa todellakin kokeilla, toi ohje on niin hyvä, että sen kanssa kyllä pääsee nopeasti vauhtiin!

  VastaaPoista
 5. Poikani näki pikkukuvakkeen ohimennen ja sanoi, että kato kun pelottavan näköinen :D minusta aivan huikean hieno <3

  VastaaPoista
 6. Joo tuolta minun lakupekalta on tosiaan tainu jäädä aamumurot syömättä, kun siitä tuli vähän pahankurisen oloinen :D

  VastaaPoista
 7. Aika hauska! :) Mutta tuo linkkihän vie Touhumaan sivuille eikä Taitomaan niin kuin olit kirjoittanut?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hupsista, no niinpäs olenkin kirjoittanut! :D Hyvä että tulit huomanneeksi, kävinkin sen jo korjaamassa :)

   Poista
 8. Tämä on kyllä vallan ihana :)

  VastaaPoista
 9. Tuo on aivan mielettömän ihana!! Ja todellaki retro... Muistoja lapsuudesta ;) Aivan mieletön! No nii, nyt alan jo toistaa itseäni... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehee, kiitos! :D Minulla on edelleenkin myös haaveissa tehdä tuolla samalla mallilla joskus mattokin, ois aikas huippu :) Mutta mistä sais revittyä aikaa kaikkien ideoiden toteuttamiseen, siinäpä se..

   Poista